Библиотеката на Димитровград № 1 в страната

Социални мрежи
/ Дарик радио, Хасково
ГБ „Пеньо Пенев“ получи приза за „Библиотека на годината`2017“ в класацията на Българската библиотечно-информационна асоциация. Главният библиотекар Виолета Терзиева бе номинирана и за отличието „Библиотекар на годината“, като в раздела се конкурираха петима.

Вчера в столицата бе церемонията по връчване на наградите, която и тази година е част от проявите по повод Националната библиотечна седмица.

6 бяха номинираните в раздела „Библиотека на годината`2017“, като останалите са: Академична библиотека и архив на НАТФИЗ; Библиотека на Аграрен университет – Пловдив; Библиотека „Паница“ при Американски университет в България; Библиотека при Първа езикова гимназия – Варна и Регионална библиотека „Партений Павлович“ – Силистра.

Димитровград, Кметът Иво Димов поздрави екипа на библиотеката
Дарик радио, Хасково

На пресконференция в община Димитровград днес кметът Иво Димов поздрави ВрИД директора на библиотеката Петко Каневски и екипа за полученото отличие, като посочи, че това е поредната знакова награда, която откроява Димитровград сред най-добрите в страната.

Той и Валентина Терзиева отчетоха, че за 2017 г. 13-членният екип на библиотеката е организирал повече от 60 прояви, ориентирани към различни целеви групи. Според тях точно тази активност е допринесла и за отличието, освен чисто професионалните критерии.

Димитровград, Петко Каневски и Валентина Терзиева
Продължават и Дните на отворените врати по повод Националната библиотечна седмица в Димитровград. До 18 май включително желаещите да станат абонати могат да го направят безплатно, а забавилите книги- да ги върнат без санкция. Само вчера от безплатната регистрация са се възползвали 54 деца.

Кръгла маса на тема „Библиотеките и образователните институции – пътища за сътрудничество“ е насрочена за 14:00 часа, утре- четвъртък, в читалня „Изкуство“. За участие са поканени ръководителите на училищата и детските градини от общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.