Млада актриса показа на децата как приказките оживяват

Социални мрежи

Интересна среща с димитровградчанката Нелина Михайлова имаха днес учениците от СУ „Любен Каравелов“ в Градска библиотека „Пеньо Пенев“. Младата актриса от хасковския драматичен театър „Иван Димов“ им показа как приказките оживяват. С нейна помощ те се впуснаха в драматизация на народната приказка „Косе Босе“, като три от децата влязоха в ролите на птичето, лисицата и кучето. Забавното изпълнение предизвика бурни емоции сред публиката и разговори за много приказки и любими литературни герои като Ян Бибиян, Дръндьо, Патиланци и баба Цоцолана, за които разказаха каравеловци.

Нелина Михайлова сподели пред децата колко важно е да се четат книжки. „Те не само дават знания и тренират ума, но отключват и въображението“, заяви младата актриса и нагледно има показа как то работи в кукления театър.

Срещата се проведе в рамките на съвместната инициатива на Библиотеката и СУ „Любен Каравелов“ – Димитровград по Национална програма “Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, модул „Библиотеките като образователна среда“. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.