Татяна Йотова сподели своите „Преживелици“ в стихове и песен

Социални мрежи

Поетесата-бард Татяна Йотова зарадва своите почитатели в Димитровград с песенно-поетичен спектакъл и представяне на новата си стихосбирка „Преживелици“. Премиерата се състоя в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ и на нея присъстваха приятели и ценители на словото. Пред тях поетесата чете от новата си книга, която е по-различна от писаните 14 досега. Тя съдържа 30 стихотворения, обособени в три цикъла – семеен, любовен и философски. В залата прозвучаха творби, родени от отрицанието – по-дълги, бели, по-задълбочени и многопластови.

Словото не е достатъчно да изрази пълноценно таланта на Татяна Йотова, която е бард по душа. Затова тя превръща стиховете си в песни, които изпълнява с китара. Вчера публиката се наслади и на част от нейните музикални произведения.

Татяна Йотова е  родена в Айтос през 1961 г. Завършила е „Българска филология“ и „Педагогическа психология“ в СУ „Климент Охридски”. Автор е на 15 поетични книги, 6 от които за деца, както и на сценарии за детски театрални постановки. Има издадени два диска с изпята поезия, а нейни творби са включени в репертоарите на наши поп изпълнители. Носител е на много награди от участия в бардовски фестивали, поетични конкурси, в международни и национални форуми на изкуствата и др. Чрез таланта си поетесата отправя своите послания за красота, добротворство, любов, хармония, с които печели признанието и любовта на публиката.

Творческата среща се проведе в рамките на съвместната инициатива на Библиотеката и СУ „Любен Каравелов“ – Димитровград по Национална програма “Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, модул „Библиотеките като образователна среда“.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.