Маргарита Петкова очарова с нови стихове почитателите си в Димитровград

Социални мрежи

Обичаната поетеса Маргарита Петкова представи новата си книга „Белите ми нощи” в Градска библиотека „Пеньо Пенев” – Димитровград. Почитатели на изящното слово изпълниха за премиерата зала „Снежана Янева“. Събитието е част от програмата на Дните на поезията „Пеньо Пенев”, които тази година протичат под надслов „Стих като песен“.

Водещи на творческата вечер бяха Даяна Славова и Ивелина Иванова, деветокласнички от ПМГ „Иван Вазов“, които прочетоха стихове на Маргарита Петкова. По нейни текстове са създадени едни от най-хубавите български песни, на които присъстващите се насладиха в изпълнение на Акустично джаз трио – Димитровград и талантливата Мария Арнаудова. Поетесата бе приятно изненадана и с песента „Болката отляво“, написана по неин текст и станала популярна в изпълнение на Васил Найденов. Тя остана очарована от изпълнението на Деян Дончев от димитровградския Забавно-духов оркестър.

Гостите се насладиха на стиховете за любовта, написани с присъщия за Маргарита Петкова естествен и красив език. Тя разказа за книгата си „Белите ми нощи”, как стиховете сами се пишат и сподели интересни случки от живота си. Поетесата благодари за сърдечната и вълнуваща среща с димитровградска публика и за оказаното топло гостоприемство на Библиотеката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.