Ученици от с. Ябълково с Празник на буквите и състезание по четене в Библиотеката

Социални мрежи

Учениците от първи и втори класове на ОУ „Васил Левски“ в с.Ябълково гостуваха в Градска библиотека „Пеньо Пенев“. Първокласниците честваха Празник на буквите, в който показаха, че са изучили цялата азбука от Буквара. Децата се забавляваха в пет забавни изпитания, организирани от библиотечните Феи, пазителки на буквите, в които демонстрираха, че вече могат да четат и пишат. Всички се справиха отлично с игровите задачи по български език.

В това време второкласниците участваха в демонстрации и обучение за работа с 3D писалки и 3D принтер в читалнята на Детския отдел. В забавния час те успяха сами да си изработят цветни изделия с писалките. След това те също преминаха през сериозно изпитание – състезания по четене. Надпреварата се проведе на отбори по двама – докато едното дете четеше приказка, другото имаше задачата да реши задача по български език и ребус.

Всички ученици получиха за своето усърдие и показани знания специални грамоти от директора на Библиотеката Валентина Терзиева. Тя им връчи  вълшебен ключ – първите читателски карти, с които вече могат да заемат книжки от Детския отдел и да ползват безплатно услугите на читалнята за деца и библиотеката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.