Третокласници се обучаваха на 3D писалки и VR очила в Библиотеката

Социални мрежи

Учениците от III „б“ клас от СУ „Любен Каравелов“ проведоха час по творчество с 3D писалки и се включиха в демонстрации на VR очила и 3D принтер в Градска библиотека „Пеньо Пенев“. Възпитаниците на учителя Нели Бонева получиха нови дигитални знания и се впуснаха в интригуващи преживявания с виртуалните очила.

С 3D писалките децата изработиха сами сувенири и надписи, които им останаха като спомен от проведения час. Докато едни твориха, други направиха първите си стъпки в опознаване на нови технологии, забавлявайки се във виртуална среда. Те научиха как се ползват VR очила и какви за изискванията за безопасност при работа с тях. В края на забавния час пред учениците бе демонстрирана и работата на 3D принтер в Детския отдел.

Образователните занятия се провеждат в рамките на проекта „В света на 3D – моделирай, играй, твори!“, финансиран по общинската програма „Димитровград на младите“, за деца от втори до шести клас. Благодарение на него Библиотеката се включва активно в европейската Дигитална седмица `2023 /ALL DIGITAL WEEK 2023/, насочена към повишаване на дигиталната грамотност и използването на цифровите технологии. Тя ще се проведе от 18 април до 7 май 2023 г. в Библиотеката, а участието в демонстрациите става след предварително записване на тел. 0391/66 956 или на e-mail: libdg@mail.bg .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.