Библиотеката с инициативи в рамките на Дигитална седмица 2023 г.

Социални мрежи

Благодарение на спечеления проект „В света на 3D – моделирай, играй, твори“ по общинската програма „Димитровград на младите“, Градска библиотека „Пеньо Пенев“ ще се включи в европейската Дигитална седмица `2023 /ALL DIGITAL WEEK 2023/. Кампанията ще се проведе от 18 април до 7 май 2023 г., във връзка с обявената от Европейската комисия Европейска година на уменията под мотото „Подобрете дигиталните си умения“.

В рамките на кампанията, Библиотеката предоставя възможност на ученици от II до VI клас от община Димитровград, да се включат в демонстрации и обучения за придобиване на нови дигитални умения за работа с 3D принтер, 3D писалки и очила за виртуална реалност. Обученията ще се провеждат организирано в рамките на един учебен час. Участието в дейностите ще става след предварително записване на тел. 0391/66 956 или на e-mail: libdg@mail.bg .

ALL DIGITAL WEEK 2023 е ежегодна кампания с над десетгодишна история, насочена към повишаване на цифровата грамотност и използването на цифровите технологии. Провежда се от центрове за компетентност, библиотеки, училища и неправителствени организации в цяла Европа. Кампанията подпомага и изпълнението на конкретни действия в Плана за цифрово образование 2021-2027 г. на Европейската комисия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.