Вълнуваща среща с писателя Николай Илчевски в Градска библиотека „Пеньо Пенев“

Социални мрежи

Вълнуваща и интересна среща с писателя и журналиста Николай Илчевски в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Димитровград имаше димитровградската публика и читалищни дейци. Авторът, който  е дългогодишен главен редактор, мениджър и съсобственик на медии в Пловдив, представи най-новата си книга „Пивница Щуро село“. Тя е последна от трилогията след „Записки от селската кръчма“ и „Крадецът на слама“.

Авторът и творчеството му представи рекламния експерт, продуцент и пътешественик Владина Цекова. В началото на срещата тя бе приятно изненадана от Николай Илчевски с награда за нейното добротворчество – статуетка от скулптора Цвятко Сиромашки, който също бе сред гостите.

„В малкия човек има много големи ценности. Всички истории в книгите ми са истински, няма нужда да си измисляш. Важното е в едно село да намериш най-добрия разказвач“, сподели Николай Илчевски. Неговите разкази за българското село са богати и интересни като самия живот, защото са почерпени от самите хора по селата, с които се е срещал. В тях има всичко –хумор, любов, драматизъм, но най-вече мъдростта на българина. В края на срещата писателят получи кошница с цветя от читалищата в община Димитровград.

Творческата среща бе част от проявите по повод 70-годишнината на библиотеката, която отбелязваме през настоящата година. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.