„Един живот в два века“ на Леко Славов свидетелства за драматични събития от соца

Социални мрежи

Премиерата на книгата „Един живот в два века“ на дългогодишния журналист Леко Славов премина при голям интерес в Градска библиотека „Пеньо Пенев“. Читатели, колеги и приятели на писателя изпълниха зала „Снежана Янева“, за да чуят от първо лице, непубликувани любопитни факти от социалистическото ни минало, за които авторът свидетелства в осмата си книга.

Журналистът Леко Славов е единствен свидетел на драматични събития в последните години преди окончателния разпад на социализма в България. Добре пазени тайни и дълго прикривани истини започват да се разкриват при срещите му с български и чуждестранни личности. В книгата си, той умело разказва как една лъжа за връщане на земята на селяните бива осребрена с 4 млрд. долара, за срещата на европейски посланици в Хасково, породена от процеса за насилствена смяна на имената на българските мюсюлмани и др. Повече за тези и други истории, изпълнени с превратности, с радости и приятелството, с подлости и клевети, с радости и тревоги, са поместени в книгата „Един живот в два века“.

Гости, колеги и приятели на Леко Славов дадоха в края на срещата-разговор, ласкави отзиви за новата книга и майсторството му на разказвач, познато от предходните му книги: „Хроника на една младост” (1987 г.), „Върхове в низината” (1990 г.), Бохема и неговите архангели” (1993 г.), „Времето на восъчните човечета”(1998 г.) „Изповеди в „ДАНС” (2013 г.), „Личности и събития на ХХ век” (2015 г.), „Зад идеалният образ” (2019 г.).

Творческата среща с димитровградския автор бе първото от поредицата събития, свързани с 70-ата годишнина на библиотеката, която отбелязваме през 2023 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.