Среща-разговор с писателя Леко Славов и премиера на новата му книга „Един живот в два века”

Социални мрежи

Градска библиотека „Пеньо Пенев“ Ви кани на среща-разговор с писателя Леко Славов и премиера на новата му книга „Един живот в два века”. Творческата вечер ще се състои на 19 януари 2023 г. от 17:30 ч. в зала „Снежана Янева“ на Библиотеката.

Леко Славов е роден през 1952 година в град Меричлери. Завършил е българска филология и история във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” и журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Работил е като журналист – от репортер до зам.-главен редактор на всекидневник. Бил е учител по български език и история, директор на Дирекция „Хуманитарни и социални дейности” в Община Димитровград и за кратко директор на Градска библиотека „Пеньо Пенев“.

Автор е на книгите: „Хроника на една младост” (1987 г.), „Върхове в низината” (1990 г.), Бохема и неговите архангели” (1993 г.), „Времето на восъчните човечета”(1998 г.) „Изповеди в „ДАНС” (2013 г.), „Личности и събития на ХХ век” (2015 г.), „Зад идеалният образ” (2019 г.).

Леко Славов споделя в аванс с читателите за творбата си „Един живот в два века”: „Книгата е равносметка на житейския ми път – на видяното и преживяното, на щастието и нещастието, на радостите и тревогите, на приятелството и подлостите, на клеветите .. Изводът е оптимистичен – вървял съм по правилния път в компанията на „неуспешните“…”.

Повече за интересните истории ще научите от самия автор на предстоящата премиера. Очакваме Ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.