Тильо Тилев и приятели празнуваха с премиера на книга и изложба в библиотеката

Социални мрежи

Премиерата на книгата „Човешки импресии“ на инж. Тильо Тилев и уредената изложба с авторски картини и такива от личната му колекция, се превърна в истински празник. Събитието под надслов „Духът плътта да побеждава“ се организира от Градска библиотека „Пеньо Пенев“ и Народно читалище „Култура-2002“ по повод 80-годишнината на автора.

Бивши ученици, колеги и приятели на физика, електроинженера, учителя, изобретателя, бивш миньор, последовател на паневритмията, изпълниха снощи зала „Снежана Янева“. Всички се потопиха в една атмосфера на творчество, размисъл и позитивна нагласа, след като Тильо Тилев сподели свои житейски мъдрости и философски възгледи за живота, щастието, успеха, професионалната реализация, човечността, разумният избор и благополучието.  

Директорът на библиотеката Валентина Терзиева откри творческата среща с поздрави към юбиляра и всички гости. За негово художествено майсторство в графиката и иконописта говори скулпторът и председател на комисията по култура в местния парламент Гроздан Грозев, а дебютната му книга представи поетът Петко Каневски. Топли думи за човека Тильо Тилев изказаха негови приятели и творци като Иванка Данева, Милко Милков, Иван Евлогиев, Антон Иванов, Величка Петрова и др. В залата прозвучаха драматични и хумористични разкази, които авторът е публикувал в дебютните си „Човешки  импресии“. Всички истории са почерпени от действителността, а героите в тях са събирателни образи и реални хора, с които животът го е срещнал. Книгата се предлагаше на символична цена, като по желание на автора събраните средства ще отидат за благотворителна цел.  

„Грандиозно усещане за взаимна любов и уважение. Безкрайна благодарност и желание за щастие, приятели мои!“, сподели юбилярът, който получи много подаръци и истинско признание. В края на вечерта Тильо Тилев обяви, че предоставя картините от изложбата си за откупки до края на януари. С този жест той дава възможност на всеки ценител на изобразителното изкуство да си направи красив подарък за коледните и новогодишни празници.

Видео на събитието – https://youtu.be/MYZhVzumsBU

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.