Екатерина Костова представи книги с кауза сред приятели в библиотеката

Социални мрежи

Сърдечно премина литературната среща с писателката Екатерина Костова в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ снощи. Пловдивчанката и дългогодишен журналист представи своите книги пред димитровградска публика с каузата в подкрепа на  Асоциация „Муковисцидоза“ България. Като автор на множество информационни и благотворителни кампании за рядката болест, тя сподели, че за последните 9 години е постигнато много в помощ на страдащите от заболяването. „Благодарение на това институциите се задействаха, вече имаме клинична пътека за болните и генна терапия“, сподели Екатерина Костова. В борбата си за всяка глътка въздух, страдащите от муковисцидоза разчитат на инхалатори, които се подновяват през няколко месеца. Затова част от средствата от продажба на своите книги, тя предоставя за каузата.  Благодарности към Екатерина Костова, асоциацията и всички благодетели, съпричастни към болните и семействата им, изказа димитровградчанката Светлана Атанасова, която е майка на дете с муковисцидоза.

Литературната среща продължи с прочит на стихове от последната, поетична книга на писателката „ОБРАТ-но в себе си“. „Подобно раковина, книгата събира моите срещи със самата мен тогава, когато живеех в Испания и бях далече от част от семейството ми физически. Плод е и на запознанствата ми с хора, които отдавна се намираха далече от родния си дом, но не спираха да го сътворяват във всеки миг, когато можеха.“, сподели Екатерина Костова.

В залата прозвучаха и откъси от романите й „Свети Никола от Залива на подковата“ и „Писма под възглавницата“, които прочетоха приятели на писателката от Димитровград. „В момента подготвям нови две книги, едната с проза, а другата с поезия, които се надявам да бъдат издадени догодина“, сподели Екатерина Костова. След това тя раздаде автографи на своите почитатели с лични послания, включително и за читателите на библиотеката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.