Литературна среща със стиховете и прозата на Екатерина Костова

Социални мрежи

Aвторът за книгата:

„OБРАТ-но в себе си“ е втората ми поетическа книга. Подобно раковина, тя събира моите срещи със самата мен тогава, когато живеех в Испания и бях далече от част от семейството ми физически. Плод е и на запознанствата ми с хора, които отдавна се намираха далече от родния си дом, но не спираха да го сътворяват във всеки миг, когато можеха. Кой съм аз? Къде е моят дом? Защо тръгнах? Ще се върна ли? Все въпроси, които бодат като грахово зрънце, въпреки удобните постели, мнозина българи извън страната ни.

Екатерина Костова e родена в Пловдив. Живяла е в Испания, в момента живее  в София. По образование e филолог, по професия – журналист с близо 30 години опит в телевизионната и радиожурналистиката. Била е водещ на предавания в БНТ Пловдив, Дарик Пловдив и Радио Пловдив, кореспондент от областите Пловдив, Пазарджик и Смолян на БНТ, БТВ, РЕТВ, НОВА, а за БиАйТелевизия – и от Испания. Автор на информационни и благотворителни кампании за рядката болест муковисцидоза и за младежи в неравностойно положение; на документални филми на здравна, социална, историческа и военна тематика. 

Автор е на 5 книги: 3 прозаични – „Платното на Пенелопа“ (1994 г. Изд. „Хр. Г. Данов“ с преиздание 2019 г. Изд. „FastPrintBook”). „Писма под възглавницата“ (2014 г. ИК „Хермес“) и „Свети Никола от Залива на подковата“ (2016 г. Изд. „FastPrintBook”) и две поетични – „Думите ме носят“ (2017 г. Изд. „Буквите“) и “ОБРАТ-но в себе си“ (ноември 2021 г., ИК „Жанет 45“).

Носител е на национални и регионални журналистически и литературни награди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.