Библиотеката получи дарение в Деня на народните будители

Социални мрежи

По повод Деня на народните будители, Градска библиотека „Пеньо Пенев“ получи като дарение от кмета на община Димитровград Иво Димов и председателя на Общинския съвет Гергана Кръстева изданията „Българската цивилизация“ и „Анти Бай Ганьо. Книга за Българите“, с които да обогати фонда си.

Историческото издание „Българската цивилизация“ е съставено от авторски научен колектив начело с проф. д.ф.н. Атанас Стаматов и под редакцията на проф.д.и.н. Александър Фол.

„Анти Бай Ганьо. Книга за Българите“ събира в една книга различни оценки за българина, за приноса му в развитието на европейската култура. Книгата възстановява част от българската история на добродетели и дух, за да бъде будна историческата ни памет, в която се пази националната идентичност.

Поздравителен адрес до библиотеката в чест на 1 ноември придружава дарението. В него се казва:

За нас е удоволствие да Ви поздравим по повод 1-ви ноември –  Деня на народните будители и да изразим огромното си уважение и благодарност към всички Вас! Вие сте съвременните народни будители, които днес работите за запазване на националната ни идентичност и издигане на българската духовност. Пред Вас стои огромната отговорност да съчетаете традициите и новаторството в един общ стремеж към развитие.

 Нека сте успешни в делата си и се радвате на признателността, която заслужавате! Бъдете достойни наследници на дедите ни и все така с любов съхранявайте огъня на българския национален дух и култура!

 Желаем Ви преди всичко здраве, лични и професионални успехи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.