Христина Панджаридис зарадва с „Малко любов“ почитателите си в библиотеката

Социални мрежи

Почитатели на хайку поезията и психологическите романи на Христина Панджаридис преживяха вълнуваща среща с нея в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Димитровград снощи. Творческата вечер откри директора на библиотеката г-жа Валентина Терзиева. Гостуването на живеещата във Франция известна писателка се осъществи със съдействието на Клуб „Приятели на книгата“ към НЧ „Култура – 2002“ и поетесата Димитрина Тончева, с която ги свързва искрено приятелство.

Пред препълнената зала Димитрина Тончева представи авторката и нейното богато творчество, а Христина Панджаридис сподели любопитни факти от написването и отпечатването на най-новия си роман „Малко любов“. Тя разкри и свои съкровени моменти по създаването на останалите си литературни шедьоври „Ничия“ (2014 г.), „Някъде другаде“ (2015 г.), „Оплети и разплитай“ (2020), „Ферма за калинки“ (2021 г.) и първият й „Ярост“ (2011 г.), писан в съавторство с Димитър Стоянов.

Писателката бе приятелски провокирана с въпроси от публиката за творческата й работа, за живота й извън България, за семейните ценности, за трудното съвремие, за отношенията между мъжа и жената, за възпитанието и привличането на младите хора към книгите и четенето, и др. Христина Панджаридис искрено отговори на всеки от тях, увлекателно разказвайки за щастливи случайности и премеждия по издаването на книгите си. Тя сподели свои съкровени мисли и чувства, разкри черти от характера си и сподели, че често общува със своите герои, част от които е срещнала в живота си.

„Имам щастието да правя това, което обичам. Много е важно всеки човек, поне за известно време в живота си, да работи това, което наистина обича и да вложи в него цялата си любов. Само така ще достигнем щастието.“, сподели Христина Панджаридис. Тя допълни, че писането е нейна страст и ежедневно отделя време да пиши и чете други автори. Вдъхновението й идва от природата, затова при ежедневните си дълги разходки носи със себе си листи и химикал, за да записва внезапните идеи за нови книги и герои. „Българинът е изключително способен и интелигентен, но му е нужно повече самочувствие“, смята Христина Панджаридис.

В края на срещата писателката раздаде многобройни автографи, оставяйки специални послания на всеки от своите почитатели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.