Социални мрежи

Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Димитровград и Клуб „Приятели на книгата“ към НЧ „Култура – 2002“ ви канят на среща-разговор за „Малко любов“ /и не само/ с майстора на психологическия роман Христина Панджаридис. Заповядайте на 18 октомври (вторник) от 17:30 ч. в зала „Снежана Янева“ на библиотеката и се докоснете до света на писателката и нейните литературни произведения и герои.

Христина Панджаридис е родена в град Елин Пелин. Завършила е факултета по журналистика и масови комуникации към СУ „Св. Климент Охридски“. Работила е като редактор в общинския вестник на родния си град и е сътрудничела е с журналистически материали на много издания. Публикува във вестници и списания като „Литературен вестник“, „Пулс“, „Знаци“, „Литературни Балкани“, „Бела“, „Жената днес“ и др.

Носител е на трета награда в националния конкурс на сп. „Български журналист“ и на втора награда за хумористичен разказ на тема „Криза“ в емблематичния за град Хасково конкурс „Каунь 2010“. Печелила е и две отличия в Петия национален конкурс за хайку.

През 2011 г. излиза романа „Ярост“, написан в съавторство с Димитър Стоянов. През 2014 г.  следват нейните авторски романи „Ничия“ (2014 г.) и „Някъде другаде“ (2015 г.).

Христина Панджаридис е член на Съюза на българските писатели в САЩ и по света. Кореспондент на списание „Световете“ във Франция, където живее.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.