Юлияна Антонова-Мурата представя японския дух, култура и начин на живот претворено в щастие

Социални мрежи

Десетки почитатели на Юлияна Антонова-Мурата и нейните книги присъстваха на вълнуваща среща в Градска библиотека „Пеньо Пенев”. Събитието в лятната читалня откри директора на библиотеката  г-жа Валентина Терзиева, която благодари на авторката за готовността си да гостува на димитровградската публика, в рамките на краткия си престой в страната.

Юлияна Антонова-Мурата е дългогодишен дипломат, пълномощен министър с три мандата в българското посолство в Токио и съпруга на японец. В Димитровград тя бе придружавана от своята приятелка и известен рекламен експерт и продуцент Владина Цекова.

 

Пред своите четящи почитатели тук, живеещата близо 30 години в Страната на изгряващото слънце българка представи своите книги, превърнали се в бестселъри – „Моши моши, Япония“, „Уки уки, Япония“ и „Сан сан, Япония“. Вдъхновяващите истории в тях докосват сърцата на българина със своята неподправеност, искреност и деликатност. Разказите разкриват философията и светоусещането на японците, и постигнатото от тях лично щастие, осланящото се на уважение, доверие и взаимопомощ в обществото.

На премиерата на своите книги в Димитровград , Юлияна Антонова разказа множество лични истории от живота си в Япония, които разкриват тамошната култура и манталитет, и изключително уважителното им отношение към българския народ. Тя направи и редица паралели между българския и японския мироглед и действителност, които не само поставят въпроси, но и дават верните отговори на всеки, който има нужните сетива да ги открие. Всеки неин разказ учи на човеколюбие и обществени отношения, а в последната си книга „Сан сан, Япония“ авторката дори е именувала един от разказите си „Може може, България“.

Срещата ѝ в лятната читалня премина изключително сърцато и вълнуващо, а самата Юлияна Антонова-Мурата сподели прочувствено, че още с пристигането си е останала очарована от Димитровград, който я впечатлил със своя простор, чистота, зеленина и дух. Творческата вечер, която премина под музикалния съпровод на джаз китариста Димитър Русев-Мутата, приключи с множеството откупки на книги и лични автографи на авторката. Юлияна Антонова-Мурата получи и подаръци от Градска библиотека „Пеньо Пенев“ и от свои димитровградски почитатели.

Видео от събитието, заснето от DGPAZAR.EU – електронно и печатно издания, може да гледате ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.