Сайт за литература популяризира поети и писатели от Хасково и Димитровград

Социални мрежи

При голям интерес премина премиерата на сайта за литература e-lit. Info, която се състоя в Градска библиотека „Пеньо Пенев“. Сайтът е дело на Дачо Господинов, който е негов основател и редактор. С помощта на редактора Росица Пиронкова, платформата се поддържа на възрожденски начала и с помощта на дарения.

В петък вечер творци препълниха  зала „Снежана Янева“, за да се запознаят от близо с каузата на онлайн изданието и да се заредят с вдъхновението на неговите създатели. Срещата започна с видео обръщение на хасковлийката Калина Томова, която от 2008 г. живее в Чикаго и от основателите на Лигата на писателите в САЩ, на която Дачо Господинов е член.

Неговият сайт е изцяло за литература, а в него онлайн са представени 12 димитровградски поети и писатели като Пеньо Пенев, Ангел Ников, Петко Каневски, Атанас Капралов, Ваня Ангелова, Демир Демирев, Диляна Христова, Ваня Данева, София Милева, Дима Чонова, Митко Дерменджиев, Ангел Димитров и др.

Всеки един от тях и тяхното творчество бе представен на срещата от хасковската поетеса Ели Видева. Присъствалите на срещата творци четоха свои любими стихове и споделяха спомени за събратята по перо. Поетесата Ваня Данева представи стихосбирката на Дачо Господинов „Аз, кавалерът на музата“ и прочете част от стиховете му.

Дачо Господинов е роден в Разград и работи в Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ в родния си град. Завършил е ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Той е литератор и активно пише поезия и е автор на 5 поетични книги, една от които е електронна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.