КОНКУРС ПО КРАСНОПИС

Социални мрежи

Градска библиотека „Пеньо Пенев” – Димитровград обявява

КОНКУРС ПО КРАСНОПИС

по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.  

Конкурсът се провежда съгласно политиката на Библиотеката за насърчаване на четенето и грамотността на децата и подрастващите. В него имат право да участват ученици от община Димитровград от І до ІV клас включително.

Конкурсът ще се проведе в 4 категории: І клас, ІІ клас, ІІІ клас и ІV клас.

Учениците работят самостоятелно върху посочен текст –  Из „За буквите” от книгата „Моята първа книга за Кирил и Методий”.

Текстът трябва да бъде преписан с ръкописни букви при спазване на изучените правила за краснопис, правопис и пунктуация. Не се допуска използване на коректор, изтриване и задраскване на букви, думи или препинателни знаци.

Конкурсните работи се предават до 24 май 2022 г. в Детския отдел на Градска библиотека „Пеньо Пенев”, намираща се на адрес: Димитровград, ул. „Св. Климент Охридски” № 7.

Специална комисия ще извърши преглед, оценяване и класиране в определените 4 категории. Предметни награди се предвиждат за първите три места в съответните категории, а за всички останали участници – грамоти. Резултатите ще бъдат обявени на 26 май 2022 г.

Конкурсните работи на класираните ученици ще бъдат публикувани на информационните канали на Библиотеката: официалната интернет страница https://biblioteka.dimitrovgrad.bg/ , Фейсбук страниците на Градска библиотека „Пеньо Пенев – Димитровград” и на Детски отдел; на профилите в Instagram и в Twitter ; както и в YouTube канала ни .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.