Празник на буквите честваха първокласниците от ОУ „Пейо Яворов”

Социални мрежи

Празник на буквите честваха днес първокласниците от димитровградското ОУ „Пейо Яворов”. С тържеството малчуганите отбелязаха, че вече са изучили Буквара, знаят българската азбука и могат да четат и пишат. На гости на децата бяха библиотекарите от Градска библиотека „Пеньо Пенев” Светла Билярска и Златина Тодорова, които в ролите на „бялата” и „черната” царици, със забавни игри и състезания провериха наученото от децата. Празникът уважиха от ръководството на училището начело с директора Венцислав Хаджиев, както и много родители.

Учениците показаха отлични познания за българската азбука и демонстрираха умения да пишат и четат, да решават кръстословици, да съставят думи от срички, или от хартия за рециклиране и др. Така те станаха поданици на Царството на буквите. За своето старание и ученолюбие всяко дете получи от класните си ръководители Даниела Петкова и Тамара Кърчева специална грамота и корона със своята буква.

Празникът завърши със специална музикална програма подготвена от учителите, в която децата декламираха български стихове и танцуваха хора и ръченици.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.