Кметът ще подкрепи маратона на четенето в Градска библиотека „Пеньо Пенев“

Социални мрежи

Градска библиотека „Пеньо Пенев” се включва с богата програма в тазгодишното издание на инициативата на Българската библиотечно-информационна асоциация – Национален маратон на четенето, която се провежда в периода 2 април – Международния ден на детската книга и 23 април Международния ден на книгата и авторското право.

Кметът на община Димитровград Иво Димов и секретаря Венета Колева ще подкрепят инициативата на Библиотеката „В чудния свят на приказките”. На 13 и 14 април, в Детския отдел на Библиотеката, те ще се срещнат с децата от четвъртите групи на детските градини „Пролет” и „Радост”, за да им прочетат любимите си детски приказки. Организаторите са приготвили интересни книги с български приказки и приказки на народите.

Маратона на четенето се провежда за седемнадесета година и има за цел да предложи за публиката атрактивни инициативи, обединени около идеята за насърчаване на четенето и повишаване видимостта на библиотеките и утвърждаване ролята им в този процес. Насочено е както към детската аудитория, така и към по-големите читатели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.