Социални мрежи

КЪТ С ПРАВОСЛАВНИ КНИГИ ОТКРИ ГРАДСКА БИБЛИОТЕКА „ПЕНЬО ПЕНЕВ“

Източник: izvestnik.info

 Православен кът бе открит днес в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград. В началото водосвет отслужи архиерейският наместник отец Георги, а след това благослови и литературата в обособеното пространство.

За реализиране на начинанието, библиотеката се обръща към специализирани в тази посока издателства. Издания получава, като дарение, от издателство „Благо слово“, девически манастир „Покров на пресвета Богородица“ в София, книжарница „Лествица“. Общо 240 писания и книги, които ще станат част от новия кът с иконостас.

Желанието ни е читателите на библиотеката да получат достъп до такава литература, сподели директорът на институцията Петко Каневски, който благодари на екипа си за успешната реализация на инициативата. Цитира мисъл на митрополит Климент /със светско име Васил Друмев, писател/: Има Православие у нас, има и български народ; няма Православие — няма и български народ.

Предстои подреждането на книгите в определена витрина. Характерното е, че те ще могат да се заемат за дома, а не да се четат само на място, уточняват от библиотеката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.