Румънски библиотекари почерпиха опит от българските си колеги в Димитровград

Социални мрежи

Библиотекари от румънския град Морени участваха в едноседмично обучение в Градска библиотека „Пеньо Пенев” по проект „Обучението на възрастни започва с мен”, финансиран от европейската програма „Еразъм+”. Работното посещение се състоя от 13 до 20 септември 2021 година включително. Делегацията бе посрещната радушно от екипа на ГБ „Пеньо Пенев” по стара българска традиция, с хляб и сол.

В рамките на работната си визита, румънските гости бяха обучени как да създават различни програми и услуги за възрастни хора. С опита и практиката на димитровградската библиотека, насочена към хората в златната възраст, ги запозна директорът на ГБ „Пеньо Пенев” г-жа Валентина Терзиева. Библиотекарите споделиха за различни успешно приключили проекти от своята практика в предоставянето на услуги към тази група потребители.

ГБ „Пеньо Пенев” бе избрана за партньор на румънската страна поради богатия си професионален опит по проектната тема от изминалото десетилетие. Дигиталната грамотност на възрастните хора е една от ключовите компетентности, към която димитровградската библиотека е насочила усилия в последните години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.