15 участници се обучиха на дигитални умения в Градска библиотека „Пеньо Пенев”

Социални мрежи

Безплатно обучение за придобиване на дигитални умения за хора над 55-годишна възраст се проведе в Градска библиотека „Пеньо Пенев” – Димитровград. Обучението „Интернет за всички 55 +” се организира със съдействието на Българска библиотечно-информационната асоциация и на телекомуникационната компания А1. Лектор представи пред 15-те участници в обучението презентации по разнообразни теми, свързани с началните дигитални умения.

В рамките на образователната инициатива всички се включиха в практическите уроци, насочени към правилната употреба на мобилни устройства. Възрастните хора получиха полезни съвети за сигурността и безопасните начини за използване на интернет и за предпазване от фалшиви новини. Чрез специални презентации те научиха как да инсталират различни приложения на телефона и получиха полезни съвети за настройките на апарата. Участниците се запознаха още с най-използваните и полезни безплатни мобилни приложения за комуникация и за видеосподеляне; регистрирането и използването на социални мрежи създаването на профил и др.

Екипът на библиотеката е готов и остава на разположение да съдейства на всички желаещи за повишаване на дигиталната компетентност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.