Ученици с първи стъпки в роботиката, четоха книжки в библиотеката

Социални мрежи

Второкласници и третокласници от училищата „Ал. Константинов” и „Васил Левски” в Димитровград гостуваха в Градска библиотека „Пеньо Пенев” днес. Организирано с класните си ръководители класовете участваха в обучение по програмиране на роботи Финч и бийботи (Bee-Bots) проведено от библиотекарите.

 

С голям интерес по-малките ученици се включиха в началните стъпки в програмирането на симпатичните роботчета. Третокласниците дори демонстрираха наученото по предмета „Компютърно моделиране” и програмата Scratch, с която се програмират и управляват роботите Финч.

След урока по роботиката децата посетиха Детския отдел на библиотеката, където някои получиха грамоти и награди за участието си в конкурса по краснопис на библиотеката, проведен за 24 май.

Част от учениците си подновиха своите регистрации, а други направиха безплатно нови. Специално за децата библиотекарите от отдела проведоха викторина. Задачата на учениците бе да познаят откъси от любими известни приказки, с която всички се справиха отлично. След  забавната образователна игра, децата се заеха да си избират книжки, които четоха на открито в лятната читалня на библиотеката. Посещението на учениците завърши със  забавни игри и съставяне на план за спасяване на принцеса Всезнайка Многознайкова от Приказната кула, който библиотекарите изградиха наскоро от рециклирани материали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.