Каравеловци се забавляваха с книги, роботи и игри в библиотеката, спасяваха принцеса

Социални мрежи

Ученици от СУ „Любен Каравелов” се забавляваха с приказни герои, роботи и забавни игри в Градска библиотека „Пеньо Пенев”. Първокласниците бяха първите, които си взеха книжки за лятната ваканция от Детския ни отдел. Малчуганите посетиха библиотеката с класните си ръководители Нели Бонева и Светла Минчева, за да си вземат книжки и дадат предложения как да се спаси принцеса Всезнайка Многознайкова от Приказната кула.

Днес това направиха и трите паралелки второкласници, които посетиха библиотеката със своите учители Мария Вълчева, Таня Стефанова и Мария Сокерова. Те също дадоха оригинални идеи за освобождение на русокоска от Приказната кула.

При гостуването си учениците се запознаха отблизо с програмирането на финч роботи и роботи-пчели. Децата участваха в демонстрации на компютърните програми, чрез които се управляват симпатичните роботчета.

Посещението се превърна в приключение в Детския отдел, където всички класове се включиха във викторина със задачата да познаят кой откъс от коя приказка е – https://www.youtube.com/watch?v=SeTJTLEDwgw. Там те се срещнаха и с баба Знайка, с която разиграха история с мечка- https://www.youtube.com/watch?v=36u5dJgZh4w, а след това се забавляваха със забавни игри в лятната ни читалня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.