Социални мрежи

Дарители предоставиха 452 тома за година на димитровградската библиотека

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

 Дарители предоставиха 452 тома за година на димитровградската библиотека

С 452 тома книги на стойност над 5000 лева е бил попълнен фонда на Градска библиотека „П.Пенев“ през изминалата 2017 година. От там благодарят на своите дарители за предоставената литература и отчитат свършеното през изтеклата година.

Увеличил се е броят на посещенията в димитровградската библиотека –  23 750 са били те. Според работещите, това се дължи на подобряването на условията след продължилия близо година ремонт в културното средище.

Равносметка на проведените културни събития правят още от библиотеката в съобщение до медиите.  През изминалата година са реализирани над 50 събития, насочени към потребителите от всички възрасти: разнообразни инициативи за деца и ученици за промотиране на книгите и четенето; срещи с автори и професионалисти, прожекции на филми и др. Част от инициативите са обученията по компютърна грамотност за възрасни, както и тези за деца с популярните финч роботи.

За улеснение на потребителите беше въведена новата електронна услуга „Моята библиотека“, чрез която всеки читател с актуална регистрация може да следи своя електронен картон, да презаписва и резервира книги, както и да получи достъп до пълнотекстови записи.

Част от работата на библиотекарите е била свързана и с реализирането на различни проекти – „Зелена библиотека“, „Модерни библиотеки“, както и дейности свързани с повишаване на капацитета на библиотечните работници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.