Социални мрежи

Ръст на посещаемостта отчитат от Градската библиотека „Пеньо Пенев“

Източник: dgpazar.eu

Ръст на посещаемостта през последната година спрямо предходни отчитат от Градската библиотека „Пеньо Пенев“. За изтеклата 2017-а броят на преминалите през културно-просветното средище възлизат на 23 750 души.
“Библиотеката става все по-притегателно място за хората от всички възрасти. Наблюдава се засилен интерес след приключването на основния ремонт”, отчитат от ръководството на ГБ „Пеньо Пенев“, отдавайки значение на добре свършената работа от страна на кмета Иво Димов и тукашната Общинска администрация.
През изминалата година от Библиотеката са реализирали над 50 събития, насочени към потребители от различни възрасти. В това число – разнообразни инициативи сред деца и ученици за промотиране на четенето. Организирани са и срещи с автори и професионалисти, както и прожекции на филми.
През изтеклата година уредени са били пет големи изложби на различна тематика. Проведени са и различни по вид обучения. Същевременно продължена е традицията за организиране на обучителни курсове по начална компютърна грамотност за хора от третата възраст.
Като безспорен успех от Градската библиотека отчитат въвеждането на новата електронна услуга „Моята библиотека“. Чрез нея всеки читател с актуална регистрация би могъл да следи статуса на своя електронен картон, да презаписва и резервира книги, както и да получава достъп до пълнотекстови записи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.