Социални мрежи

Библиотеката обяви конкурс за ученици, дава атрактивни награди

Източник: dgnews.eu

Библиотеката обяви конкурс за ученици, дава атрактивни награди

Конкурс за есе на тема „Моята библиотека на бъдещето“ обяви димитровградската библиотека „Пеньо Пенев”. Той е част от стартиралата в началото на годината кампания за набиране на иновативни идеи за превръщането на библиотеката желано място за младите хора. В конкурсът могат да участват ученици на възраст между 13 и 19 години. За първите три най-добри творби са осигурени атрактивни награди. Първата е таблет, втората – външна батерия и третата – геймърска мишка.

Есетата ще се приемат в читалнята на библиотеката или на e-mail адрес: libdg@mail.bg. Те ще се оценяват от тричленно жури. Предимство при класирането ще имат творбите, в които има иновативни идеи за превръщането на библиотеката в притегателен център за младите хора. Отличените есета ще бъдат публикувани на сайта а на фейсбук страницата на просветната институция.

Припомняме, че преди дни библиотеката стартира проучване сред младите, в което те могат да споделят своята визия за модерна и съвременна библиотека, както и това какво им липсва, какви дейности и услуги, искат тя да реализират и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.