НОВИ КНИГИ

Социални мрежи

Мадмоазел Коко и ароматът на любовта от Мишел Марли

Париж, 1919. Коко Шанел е успяла да съгради успешна модна къща. Но любимият ѝ  Бой Капел загива в катастрофа и тя е като парализирана от скръб. Идеята да създаде парфюм в памет на голямата любов и единствено тази мисъл я връща към живота.

Търсейки аромата на ароматите, Коко среща Дмитрий Романов, руски княз в изгнание, и заминава с него за Южна Франция, царството на благоуханията. Заобиколена от невероятните ухания и в обятията на пробуждащата се нова любов, тя скоро попада на следа – следата на аромата, дал вечния „Шанел №5“.

 

Любовта трае три години от Фредерик Бегбеде

Някои вярват в любовта, други не вярват. А Марк Мароние вярва, че любовта трае три години. И има доказателства за това: статистиките, биохимията и личният опит. Началото на неговия разказ съвпада с развода след тригодишен брак. Първата година човек казва: „Ако ме напуснеш, ще се убия“. Втората година казва: „Ако ме напуснеш, ще страдам, но ще ми мине“. Третата година казва: „Ако ме напуснеш, ще изстудя шампанското“… Първата година се купуват мебели. Втората година се разместват мебели. Третата година се делят мебели. Дали любовната история с Алис (все още съпруга на друг мъж) ще завърши по същия начин? Дали връзката им ще премине отвъд съдбоносната граница във времето?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.