Социални мрежи

Набират идеи как библиотеката да стане любимо място за младите

Източник: dgnews.eu

Набират идеи как библиотеката да стане любимо място за младите
 

Иновативни идеи за превръщането й в притегателен център за младите хора, набира димитровградската библиотека „Пеньо Пенев”. Ръководството на просветната институция предприе допитване сред учениците между 14 и 19 години каква е тяхната визия за съвременна  библиотека, която да се превърне в интересно и желано място за подрастващите.

Проучването се осъществява чрез анкета, която се разпространява из училищата със съдействието на Общинския ученически парламент към Детския и младежки център в Димитровград. В анкетата тийнейджърите могат да посочат какво им липсва в библиотеката, конкретни дейности, които искат да реализират в нея, както и с кои  известни личности искат да се срещнат там.

Западните библиотеки отдавна не са само място, в което можеш да ползваш литература. Оборудвани с техника и инструменти, те вече се превръщат в места за осъществяване на различни творчески проекти. От няколко години библиотеката в Димитровград прави стъпки в тази насока. Институцията успя да реализира няколко подобни проекта свързани с оползотворяването на опаковки и в това как да се запазят и възстановят кориците на книгите. Преди Коледа пък детския отдел се превърна в семейна работилница, в която деца и родители изработваха коледни картички и сувенири.

Всеки, който иска Димитровград да има най-страхотната библиотека в България, може да сподели идеите си на фейсбук страницата на библиотеката или чрез официалния й e-mail адрес: libdg@mail.bg., апелираха от библиотеката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.