Социални мрежи

Стотици книги дарения получи библиотеката през 2017 година

Източник: dgnews.eu

Стотици книги дарения получи библиотеката през 2017 година

Една трета от новите заглавия постъпили в Градска библиотека „Пеньо Пенев” в Димитровград през 2017 година са от дарения. За последните 12 месеца общо 419 книги от дарители е завела във фонда си просветната институция Останалите нови заглавия са закупени със средства от бюджета на библиотеката. Литература са предоставяли както физически лица, така и организации. Дарената литературата е от различни жанрове.

За Рождество Христово библиотеката е получила 11 нови тома с православна литература от издателството „Благо слово”, които се очаква да предоставят и още. Детски книги са дарили ученици от ІVв клас детски книги класен Хубка Желева и от 11а клас от ПМГ „Иван Вазов” и фондация „Глобални библиотека”. Сред дарителите са още адвокат Христо Чолаков, тримата академици Васил Гюзелев, Васил Сгурев и Константин Косев, издателство „Захари Стоянов” на Иван Гранитски, Петър Шарков, Георги Константинов и др. Сред ценните дарения и това на доайена на димитровградските журналисти Димитър Беремски, който е дарил книги и 8 папки с материали за предприятията „Вулкан”, „Марбас”, Химкомбината и др.

Ръководството на библиотеката изказва благодарност на всичките си дарители. „Тенденцията е броят на дарените книги се увеличава. Все повече хората са отворени да даряват не сама стари книги, но и нови които са прочели. Често дарители оставят по цели лични библиотеки”, споделиха от културната институция.. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.