Социални мрежи

Как се печели футболно първенство без усилие, показват в библиотеката

Източник: dgnews.eu

Как се печели футболно първенство без усилие, показват в библиотеката

Как се печели почти цяло футболно първенство, само с няколко ритания на топка? Бленуваният отговор за голяма част от отборите от долна дивизия, дава чешкият документален филм „ФК Рома”. Прожекция на лентата, разпространявана от КинеДок ще се състои в голямата читалня на Градска библиотека „Пеньо Пенев”, на 18 декември, понеделник от 17:00 часа. Изнесената прожекция е част от инициативата „Документално киночасие” на Дом-музей „Пеньо Пенев” и дружеството на журналистите в Димитровград.

Документалният филм, разказва за един необикновен отбор, който през 2015 година започва да играе в най-долната дивизия на чешката футболна лига. Отборът е  съставен предимно от играчи от ромски произход. Дори всеки футболен фен да знае за кампанията на УЕФА „Кажи „не“ на расизма“, все още има места, където не всички играчи са с равни права на терена. И тъй като ромското малцинство е много недолюбвано в Чехия и играчи от другите отбори в лигата отказват да играят с него, ФК Рома печели почти всички мачове служебно.

Трагикомедията  „ФК Рома” е шестото заглавие предоставено от продуцентска и разпространителска компания „Активист 38“, която е организатор за България на инициативата КинеДок. Това е втората по ред изнесена прожекция в библиотеката. Миналият вторник, любителите на документалното кино имаха възможност да гледат, норвежкият филм „Лунна разходка с дядо ми”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.