Седмокласничка е най-четящото в Димитровград дете, определи класация

Социални мрежи
Източник: http://www.dgpazar.eu/
Седмокласничка бе провъзгласена за най-четящото дете в Димитровград за изминалата 2018-а година. Справката на тукашната Градска библиотека „Пеньо Пенев“ сочи, през изтеклите дванадесет месеца Габриела Гавраилова е заела 300 книжни заглавия от различни жанрове, предлагани в Детския отдел на културно-просветното средище. Така възпитаничката на местното основно училище „Алеко Константинов“ бе обявена за „Читател на годината“ в категорията на най-малките.
В Димитровград приз за „Читател на годината” се връчва от няколко години насам. Днес Габриела бе наградена от секретаря на Общината Венета Стоименова по време на организирана в библиотеката тържествена церемония.
Като най-активен читател сред възрастните от зам-кмета Яшо Минков бе провъзгласена Панка Грозева. Като „Посланици на Библиотеката“ днес бяха почетени още димитровградчаните Вирджиния Минчева, Кирил Георгиев, Димитър Беремски и Марин Коджаиванов. За съпричастността й към дейността на културно-просветното средище наградена бе и Здравка Ангелова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.