Поетът Виктор Самуилов към каравеловци: Не бързайте да пораствате!

Източник: http://www.dimitrovgrad.bgvesti.net

 Поетът Виктор Самуилов към каравеловци: Не бързайте да пораствате!

  • Детският поет Виктор Самуилов гостува днес на деца и преподаватели от началните класове в СУ „Любен Каравелов“. Срещата в голямата читалня на ГБ „П.Пенев“ бе част от програмата за отбелязване 60-годишния юбилей на училището.

„Не бързайте да пораствате!“ – обърна се към малчуганите писателят. Той разказа, че е започнал да пише стихове за деца още през 80-те години на миналия век след появата на сина му Ясен. Тогава разбрал, че като родител също е допускал грешки. За творбите си Самуилов се вдъхновявал срещите си с децата и техните преживявания.

Поетът сподели, че предстои на бял свят да излезе новата му детска книжка със заглавие „Нъцки“. Тя е за децата, които се опълчват на големите, добави авторът. Общо над 20 са творбите за малки читатели на Виктор Самуилов. Сред тях има и една приказка – Вдън прогледния мрак“, която се очаква да бъде преиздадена.

Каравеловци бяха подготвили рецитал по стихове на Виктор Самуилов, а той им благодари от сърце за талантливите изпълнения. Децата засипаха автора с въпроси за това от къде черпи вдъхновение и коя е първата му книга. Интересуваха се и от това трудно ли се пишат стихове. Гостът отвърна, че реди римите за деца с усмивка и се доверява на детето в себе си.

Благодарности за визитата на писателят в Димитровград отправи пом.директорът на училището Митко Дерменджиев. Децата подариха на госта значка за юбилея на училището и множество рекламни материали. Той сподели, че също е каравеловец, защото училището, в което е учичил носи името на Любен Каравелов. На финала учениците се струпаха около Виктор Самуилов за автографи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *