Ученици с първи стъпки в роботиката, четоха книжки в библиотеката

Второкласници и третокласници от училищата „Ал. Константинов” и „Васил Левски” в Димитровград гостуваха в Градска библиотека „Пеньо Пенев” днес. Организирано с класните си ръководители класовете участваха в обучение по програмиране на роботи Финч и бийботи (Bee-Bots) проведено от библиотекарите.

 

С голям интерес по-малките ученици се включиха в началните стъпки в програмирането на симпатичните роботчета. Третокласниците дори демонстрираха наученото по предмета „Компютърно моделиране” и програмата Scratch, с която се програмират и управляват роботите Финч.

След урока по роботиката децата посетиха Детския отдел на библиотеката, където някои получиха грамоти и награди за участието си в конкурса по краснопис на библиотеката, проведен за 24 май.

Част от учениците си подновиха своите регистрации, а други направиха безплатно нови. Специално за децата библиотекарите от отдела проведоха викторина. Задачата на учениците бе да познаят откъси от любими известни приказки, с която всички се справиха отлично. След  забавната образователна игра, децата се заеха да си избират книжки, които четоха на открито в лятната читалня на библиотеката. Посещението на учениците завърши със  забавни игри и съставяне на план за спасяване на принцеса Всезнайка Многознайкова от Приказната кула, който библиотекарите изградиха наскоро от рециклирани материали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *